Cranberry havermout cookies
Deze koekjes wil je echt een keer maken.
Heerlijk als verantwoord tussendoortje bij je bakje koffie of thee!
ZO MAAK JE HET:
Verwarm de oven op 175 graden
Voeg samen en meng in een kom:
150 gr volkorenmeel
250gr havermout
1tl bakpoeder - 1tl kaneel - 1tl nootmuskaat - 1/4tl kardemom
Maak een lijnzaad ei: 2el gebroken lijnzaad + 6el water
smelt 110ml kokosolie in de pan & voeg toe aan de droge ingrediënten.
+ 1tl vanille extract
+ 50ml agave siroop
+ 2 handjes cranberries
Voeg nu ook het lijnzaad ei toe & meng alles goed.
Draai bolletjes van de massa en druk plat op de ovenplaat.
Als het uit elkaar valt, voeg je een paar eetlepels water of havermelk toe.
Verwarm in de oven 12-15min. Totdat ze mooi goud bruin zijn & laat minimaal 10 minuten afkoelen.
Met dit recept maak je ongeveer 20 koekjes. Vind je dat teveel dan kunnen je alle ingrediënten halveren.
Eet ze niet allemaal in 1 x op, want dan is het niet meer zo verantwoord.
ENJOY!